«Φτερά» έκαναν πέντε φιαλίδια με θανατηφόρο ιό από εργαστήριο στο Τέξας!

Israeli Laboratory Leads Western World In Blood Testing

Κυκλοφορούσε από χθες σαν φήμη, ωστόσο, το Εθνικό Εργαστήριο του Γκάλβεστον που υπάγεται στο πανεπιστήμιο του Τέξας επιβεβαίωσε την είδηση πως «αγνοούνται» πέντε φιαλίδια που περιέχουν έναν φονικό ιό από την Βενεζουέλα.

Πρόκειται για τον ιό Γκουαναρίτο, ο οποίος έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά του Ebola και προκαλεί, μεταξύ άλλων αιμορραγικό πυρετό. Στο Εργαστήριο του Γκάλβεστον – που κοστίζει περίπου 174 εκατομμύρια δολάρια για να έχει εγκαταστάσεις ασφαλείας και να προστατεύει τους πιο θανατηφόρους ιούς του πλανήτη – ήδη κάποιοι ανησυχούν πως το τίμημα αυτού του λάθους θα είναι πολύ μεγάλο από πολλές απόψεις.

Οι επιστήμονες εμφανίζονται καθησυχαστικοί, όπως ο δρ. Ουίλιαμ Σκάφνερ, πρώην πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Μεταδιδόμενων Ασθενειών, ο οποίος αναφέρει ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να υπάρξουν μεγαλύτερα προβλήματα.

«Ο ιός», εξηγεί ο δρ. Σκάφνερ, «μεταδίδεται κυρίως ανάμεσα σε τρωκτικά της Βενεζουέλας και θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να μεταδοθεί και στον άνθρωπο, ωστόσο, κάτι τέτοιο κρίνεται απίθανο ενώ και ο ίδιος ο ιός δεν είναι πιθανό να επιβιώσει στα τρωκτικά που κατοικούν στις ΗΠΑ». Από την άλλη πλευρά, έχουν καταγραφεί μερικές εκατοντάδες περιπτώσεις μετάδοσης σε ανθρώπους και για αυτό το λόγο οι Αρχές βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής. Από το Πανεπιστήμιο επισημαίνουν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις διάρρηξης και κλοπής και συμπεραίνουν ότι πιθανόν τα φιαλίδια καταστράφηκαν σε κάποια από τις διαδικασίες απολύμανσης.

Πηγή: zougla

Related Link:

Missing: Texas lab loses vial of deadly virus from Venezuela

http://latino.foxnews.com/latino/health/2013/03/26/texas-lab-loses-lethal-venezuelan-virus-vial/

http://abcnews.go.com/Health/fbi-case-missing-guanarito-virus-texas-biolab/story?id=18817744#.UVLPhOyTuUk

Leave a comment